Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

Δερματιτιδα.Διαφορες μορφες.



 Υπάρχουν διάφορες παθήσεις, αλλεργίες, γενετικοί παράγοντες και ερεθιστικές ουσίες, που μπορεί να προκαλέσουν διάφορους τύπους δερματίτιδας:

 

-Ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα). Αυτή η μορφή της δερματίτιδας σχετίζεται με ένα συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου της ξηρού δέρματος, μιας γονιδιακής παραλλαγής, μίας δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος,της παρουσίας βακτηρίων στο δέρμα και σε κάποιες περιβαλλοντικές συνθήκες.

 

-Δερματίτιδα εξ επαφής. Αυτή κατάσταση προκύπτει από την άμεση επαφή με έναν ερεθιστικό παράγοντα ή αλλεργιογόνα ουσία, όπως το δηλητήριο του κισσού, το νικέλιο σε κοσμήματα και κέρματα, τα προϊόντα καθαρισμού, τα αρώματα, τα καλλυντικά και ακόμη και τα συντηρητικά προϊόντα σε πολλές κρέμες και λοσιόν.

 

-Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από μια ζύμη (μύκητας), που βρίσκεται στο φυσικό έλαιο (σμήγμα) που παράγει η επιδερμίδα για την λίπανση του δέρματος. Οι άνθρωποι με τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα μπορεί να παρατηρήσουν ότι η κατάστασή τους επιδεινώνεται ή βελτιώνεται ανάλογα με την εποχή.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Οι διάφορες θεραπείες στοχεύουν στην ανακούφιση της επιδερμίδας. Σε ήπιες περιπτώσεις το πρώτο βήμα είναι ένα μπάνιο και μια κρέμα χωρίς ιατρικά συνταγή που να περιέχει υδροκορτιζόνη.

 

Βέβαια, υπάρχουν και οι ενστάσεις στη χρήση υδρο-κορτιζόνης, οπότε σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε κάποια φυσικά καταπραϋντικά και επουλωτικά του δέρματος που θα σας ανακουφίσουν, όπως βιταμίνες Α, D και Ε καθώς επίσης και κρέμες βοτάνων (εχινάτσεα, γαζία κ.τ.λ)

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣΜΕ ΒΟΤΑΝΑ.

ΚΟΛΛΙΤΣΊΔΑ (Arctium lappa), το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αγωγή καταστάσεων του δέρματος που έχουν σαν αποτέλεσμα την ξήρανση και απολέπιση του δέρματος. Έτσι, μπορεί να αποβεί βοηθητικό στην ψωρίαση και το έκζεμα, όταν χρησιμοποιείται για αρκετό χρονικό διάστημα.

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ (Calendula officinalis), που είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για τοπική θεραπεία δερματικών προβλημάτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια οπουδήποτε υπάρχει φλεγμονή δέρματος,από μόλυνση ή από φυσική βλάβη, προσφέροντας ιδιαίτερα καταπραϋντική δράση.

Καλέντουλα: Ισχυρό Επουλωτικό Πληγών, Εγκαυμάτων, Ραγάδων, Τονώνει τα Αιμοφόρα Αγγεία.

ΠΗΓΗ: https://www.proionta-tis-fisis.com/dermatitida-kai-enallaktiki-antimetopisi/

https://www.iatropedia.gr/ygeia/dermatitida-tipi-ke-simptomata/40925/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια